Siirry sisältöön

Esteettömyystiedot Hartolan kunnankirjastossa

Hartolan kunnankirjasto

Kuninkaantie 18

19600 Hartola

Kirjastossa ei ole induktiosilmukoita.

Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään. Apua voi pyytää asiakaspalvelupisteestä tai henkilökunnalta muualla kirjastossa. Kirjastossamme on eri korkuisia kirjahyllyjä, joista kaikki eivät ole esteettömästi saavutettavissa.

Saapuminen

Pääkirjaston parkkipaikalle ajo tapahtuu Kuninkaantieltä. Parkkipaikka on kirjaston ja kunnantalon yhteinen. Kirjaston pääovelle saavutaan Yhdystien puolelta. Inva-tunnuksella merkitty autopaikka sijaitsee pääoven edessä.

Sisäänkäynti ja kulkeminen tilassa

Kirjaston sisäänkäynnille on liuska. Ulko-ovella ja eteisen sisäovella on 3cm kynnykset. Ovet eivät ole automaattiset. Palveluaikana voi soittaa kirjaston ovikelloa, joka on pääoven vasemmalla puolella. Näkövammaiselle ei ole opasteita ovella eikä sisätiloissa.

Asiakaspalvelutiski sijaitsee kirjaston pääovesta tultaessa vasemmalla. Sekä asiakaspalvelutiskiä että sen yhteydessä olevaa lainaus-palautusautomaatin tasoa voidaan säätää sähköisesti sopivalle korkeudelle.

Esteetön WC-tila ja lastenhoitotila

Esteetön WC-tila sijaitsee ulko-ovelta tultaessa heti oikealla puolella. Esteettömässä WC:ssä on lastenhoitotaso. Ovet ovat avoinna ja erillistä avausta ei tarvitse pyytää.