Siirry sisältöön

Esteettömyystiedot Liipolan kirjastopiste

Liipolan kirjastopiste
Monitoimitalo Onni
Ostoskatu 3
15500 Lahti

Liipolan kirjastopisteessä on käytössä omatoimiaukiolo. Tilat ja aineistot ovat asiakkaiden käytössä myös aamuisin, iltaisin viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole asiakaspalvelua.

Induktiovahvistin on kirjaston perällä työhuoneen oven vieressä. Siitä ei ole erillistä kylttiä.

Kirjasto sijaitsee Monitoimitalossa. Se on tilana pieni ja ahdas. Koulupäivän jälkeen tilassa on paljon alakouluikäisiä lapsia, jolloin vapaata käytävätilaa on vähän. Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään. Apua voi pyytää aina, kun sitä tarvitsee.

Saapuminen: julkinen liikenne

Lähimmät paikallisliikenteen bussipysäkit sijaitsevat:
Eteläisellä Liipolankadulla: pysäkki 103817 Luhtikatu (Linjat: 1S, 1K)
Pohjoisella Liipolankadulla: pysäkki 103928 Ostoskatu (Linjat: 1S, 1K)
Linkki Lahden Seudun Liikenteen reittioppaaseen, lsl.fi

Saapuminen: omalla autolla

Inva-pysäköintitunnus

Omalla autolla pääsee kirjaston parkkipaikalle Monitoimitalon pihaan. Esteettömiä parkkipaikkoja on kaksi. Piha-alue on tilava.

Sisäänkäynti

Kirjastoon ei ole omaa ulko-ovea. Sisään kuljetaan Monitoimitalon A-ovesta. Kirjaston ovi on sisäeteisessä vasemmalla. Ovissa ei ole avauspainikkeita. Molemmissa ovensuissa on pienet kynnykset, ei liuskaa. Ei opasteita näkövammaisille.

Omatoimikirjaston kirjautumislaite on seinällä ulko-oven vieressä vasemmalla. Kirjautumisen jälkeen ovet tulee avata itse, ovissa ei ole automaattitoimintoa.

Asiakaspalvelutiski, lainaus ja palautus

Kirjastossa on yksi asiakaspalvelutiski, joka sijaitsee kirjastoon tultaessa vasemmalla.

Lattioissa ei ole opasteita. Ei opasteita näkövammaisille.

Sekä lainaus- että palautustiski ovat esteettömiä. Molemmilla voi asioida omatoimisesti.

Esteetön WC-tila, lastenhoitotila

Muista ottaa kirjastokortti mukaan kun käyt WC:ssä.

Esteetön WC on koulun puolella. Asiakas WC -opaste on kirjaston seinällä.

Lastenosaston (kuvakirja-, äänikirja- ja musikki-) hyllyjen takana on lasiovi, joka ei avaudu automaattisesti. Kirjastokortti näytetään lasioven lukijaan. Ovi avautuu kirjastotilaan päin.

Muut tilat

Kirjastossa ei ole kokous- tai ryhmätyöskentelytiloja. Monitoimitalossa on iltakäyttöön vuokrattava tila Tietotimantti, mihin mahtuu 30 hlöä (+20 jos viereisen luokkahuoneen, Toimelan, saa myös käyttöön, useimmiten se kuitenkin opetuskäytössä).  Kokoushuone Kallioon mahtuu 12 hlöä ja viereiseen Liipolaan 8 hlöä (tilat voidaan yhdistää yhdeksi tilaksi). Esteettömiä istuimia. Peilisali/näyttämö 40 hlöä. Koulun puolella oleviin tiloihin on esteetön pääsy. Varaukset taloisäntä Pekka Huhtinen, p. 050 559 4022.