Siirry sisältöön

Esteettömyys ja palvelut

Pääkirjasto

Nuottikuja 2, 15870 Hollola

Kirjastossa ei ole induktiosilmukoita.

Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään kaikessa. Apua voi pyytää asiakaspalvelutiskiltä. Tilassa on mm. eri korkuisia kirjahyllyjä, joista kaikki eivät ole esteettömyyden näkökulmasta riittävän matalia. Kaikki aineistot eivät ole esteettömästi saavutettavissa.

Saapuminen: julkinen liikenne

Lähimmät paikallisliikenteen bussipysäkit sijaitsevat

Terveystiellä pysäkit nro 153 826 ja 153 819 (Linjat: 4H, 4V, 21A, 21B ja 24)

Linkki Lahden Seudun Liikenteen reittipalveluun:

https://lahti.digitransit.fi/

Kirjastoon on esteetön kulku kummankin pysäkin suunnalta kirjaston pääovelle.

Saapuminen: omalla autolla

Kirjastolla ei ole omaa parkkialuetta. Lähimmät esteettömät parkkiruudut sijaitsevat Hollolan Prisman parkkihallissa tai kaupan etupuolella.

Parkkihallista pääsee yläkertaan hissillä ja Terveystien puoleisesta ulko-ovesta on esteetön reitti kirjaston pääovelle, joka sijaitsee ovesta vasemmalle ja rakennusten välistä torin suuntaan.

Parkkipaikalta lyhyin reitti on Prisman vasemman kulman (R-kioskin puoleisen päädyn) kohdalta, jolloin kirjaston pääovi on heti torin yli mentäessä.

Sisäänkäynti


Kirjaston sisäänkäynti on piha-alueelta, joka on laatoitettu. Automaattiovet aukeavat itsestään tai oven oikealla puolella olevasta painikkeesta. Ulko-ovella on rappuralli, pieni metalliluiska (nousu noin 20 mm) ja kynnys (noin 10 mm). Näkövammaiselle ei ole opasteita ovella.

Asiakaspalvelutiski

Asiakaspalvelutiski sijaitsee suoraan ulko-ovelta käytävää pitkin (noin 10metriä) ja käytävän oikealla puolella. Tiskissä on iso Kirjasto-teksti. Ei opasteita näkövammaisille.

Esteetön WC-tila


Esteettömät WC-tilat sijaitsevat kirjaston kahvion yhteydessä (pääovelta oikealle ja kahvion jälkeen vasemmalla käytävässä). Ovet ovat avoinna ja erillistä avausta ei tarvitse pyytää. WC-tilassa on pieni kynnys (noin 10mm).

Lastenhoitotila


Lastenhoitotilat sijaitsevat kummankin WC:n yhteydessä eli kahvion yhteydessä olevassa WC:ssä sekä asiakaspalvelutiskin jälkeen (käytävä oikealle) olevassa WC:ssä.

Kokoustila

Kirjaston kokoustila sijaitsee ulko-ovelta suoraan käytävää pitkin (noin 20m) ja ovi on käytävän oikealla puolella. Kokoustilan kynnykselle on mahdollisuus saada siirrettävä luiska pyörätuolia varten.

Opiskelutila

Pääkirjastossa on hiljainen opiskelutila käytävän päässä (ulko-ovista suoraan) oikealla. Oven avaamiseen voi pyytää henkilökunnan apua.

Mediahuone

Sijaitsee asiakaspalvelutiskin jälkeen olevassa käytävässä. Tila on varattava etukäteen ja henkilökunta avaa oven.

Tapahtumatori

Kirjaston tapahtumatorille käännytään ulko-ovien ja istuinryhmien jälkeen vasemmalle. Tapahtumatori on kirjaston sisätiloissa.

Kirjastokahvila

Kirjastokahvila on ulko-ovista tultaessa oikealla puolella heti sisäänkäynnin jälkeen.

Omatoimikäyttö

Omatoimikäyttö palveluaikojen ulkopuolella ei ole mahdollista esteellisille asiakkaille.