Siirry sisältöön

Saavutettavuuskirjasto Celian palvelut

Mikä?

Celia on valtakunnallinen saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntija, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina. Lisätietoja Saavutettavuuskirjasto Celian sivuilta (avautuu uuteen ikkunaan)

Kenelle?

Celian palvelut on tarkoitettu vain niille henkilöille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Yksityishenkilöt pääsevät Celian maksuttoman äänikirjapalvelun asiakkaiksi rekisteröitymällä omassa kirjastossaan.

Miten pääsen Celian asiakkaaksi?

Joissain kirjastoissa voi rekisteröityä Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi. Lisäksi joillain Lastu-kirjastoilla on kokoelmissaan Celian cd-äänikirjoja, joita lukemisesteiset voivat lainata Lastu-kirjastokortilla. Ole yhteydessä omaan lähialueesi kirjastoon ja kysy lisää!

Lahden kirjastot

Lahden kirjastoissa asiakkaita rekisteröivät ja alkuopastuksen palveluiden käyttöön antavat Celia-oppaat. Rekisteröitymistä ja opastusta varten tulee varata aika etukäteen kirjaston Celia-oppaalta. Keskusteluun on hyvä varata aikaa puolesta tunnista tuntiin.

Pääkirjaston Celia-oppaiden yhteystiedot:

Pirjo Boman, pirjo.boman@lahti.fi / 050 398 5950

Susanna Partanen, susanna.partanen@lahti.fi / 044 416 4954

Krista Tuominen, krista.tuominen@lahti.fi / 044 482 0827

Lähikirjastojen osalta, ole yhteydessä omaan lähikirjastoosi.

Heinolan kirjasto

Varaa aika Celia-äänikirjapalvelun asiakkaaksi rekisteröintiä varten:

Leena Pietilä, leena.pietila@heinola.fi / 044 797 6942