Siirry sisältöön

Torstaina 12.5. klo 18.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa on vieraana Helsingin yliopiston uskontotieteen professori Terhi Utriainen.

Mistä on kyse henkisyydeksi kutsutussa ilmiössä? Millä tavoin se on tullut näkyväksi ajassamme ja mihin sen suosio perustuu? Millaisia ilmenemismuotoja ilmiöllä on ja mitä sen taustalta löytyy? Onko henkisyys uskontoa vai jotain muuta?

Terhi Utriainen on tutkinut muun muassa kansanomaista uskontoa ja kuolemankulttuuria sekä oman aikamme henkisyyttä ja sen rituaaleja.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Terhi Utriainen

Torstaina 21.4. klo 18.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa.

Uskonto on monelle ihmiselle merkittävä voimavara, mutta siihen voi liittyä myös vahingollisia ilmiöitä, kuten hengellistä väkivaltaa. Uskontojen Uhrien Tuki UUT ry tukee hengellistä väkivaltaa kokeneita ja uskonnollisissa yhteisöissä vaikeuksiin joutuneita vertaistuen keinoin. Missä kulkee terveen ja vahingoittavan uskonnollisuuden raja? Alustuksen aiheeseen pitää UUT:n vertaistukitoiminnan koordinaattori Noora Mattila.

Tervetuloa keskustelemaan!

UUT ry:n logo

Torstaina 17.3. klo 18.00 Lahden pääkirjaston Päijät-Häme -huoneessa.

Millaisia tunteita ja kysymyksiä väkivalta, sota ja viattomien kärsimys nostavat pintaan? Millaisia vastauksia voidaan löytää pahuuden ongelmaan? Mistä sinä itse löydät mielenrauhaa ja toivoa? Tervetuloa jakamaan kokemuksia ja vaihtamaan ajatuksia! Keskustelussa on mukana pastori Hannu Lehdeskoski Keski-Lahden seurakunnasta.

Puhetta pyhästä -illat järjestetään kirjaston ja Lahden seurakuntien yhteistyönä. Tavoitteena on mahdollistaa avoin ja kunnioittava keskustelu eri tavoin ajattelevien ihmisten välillä.

Käsien muodostaman sydämen keskellä on auringonlasku