Siirry sisältöön

40 vuotta täyttävä Lahden karate esittelee menestyksekästä toimintaansa Lahden pääkirjaston aulassa valokuvin, lehtileikkein ja karateen liittyvin esinein 2.-31.10.2019.

Suomen Kalligrafiayhdistyksen vitriininäyttelyssä Lahden kaupunginkirjaston pääkirjastossa ajatukset ovat vielä kesässä. Näyttelyn löydät heti pääsisäänkäynnin  vierestä vitriineistä.

Avoinna 1.-30.9.2019
ma-pe klo 8-20 ja
la-su klo 10-16

Käy ihastelemassa kuinka monipuolisesti Suomen Kalligfragfiayhdistyksen jäsenet ovat kesää muistelleet! Kurkkaa myös www.kalligrafia.org.

 

Asemantaustasta maamme merkittäväksi taide- ja käsityöliikkeeksi.

Esillä tekstiilejä eri vuosikymmeniltä: kuulto- ja kuvakudoksia, liinoja, tyynyjä ja pannumyssyjä sekä Orimattilan kansallispuku.

Näyttelyn järjestäjinä Wellamo-opisto ja "Kansallispukujen tuuletustyöryhmä”

Jukka Mäkelän soittimia ja Arja Kotirannan huovutustaidetta Lahden pääkirjaston aulassa pääkirjaston aukioloaikoina 27.5.-28.6.2019.

Pitkän linjan soitinrakentaja Jukka Mäkelä Kintaudelta, Osuuskunta Smartistista tuo upeita soittimiaan näytille Lahden pääkirjastoon. Hän on valmistanut soittimia muun muassa afrikkalaisiin naamioihin.

Samassa osuuskunnassa toimiva, lahtelainen huovutustaiteilija Arja Kotiranta valmistaa puuteeman mukaisesti huovutettuja taulujaan Mäkelän soitinten kaveriksi. Molemmat tekijät suosivat töissään kierrätystä.

 

Lahden Suomi-Unkari Seura on koonnut kahteen osaan jakautuvan näyttelyn.

Esillä on Pécsin Unkari-Suomi Seuran historiaa ja keskeisiä toimijoita sekä lahtelaisten ja pécsiläisten kulttuurialan toimijoiden ja asukkaiden yhteistyötä, joka oli Suomen mittakaavassa varsinkin 1970- ja 1980-luvuilla poikkeuksellisen laajaa ja intensiivistä.

Osa näyttelystä on omistettu pécsiläisen valokuvaajan György Mánfain  valokuville, jotka esittelevät unkarilaista kansanperinnettä.

Lahden Suomi-Unkari Seura ry

https://www.ess.fi/uutiset/kulttuurijaviihde/art2538844

Vapaa akatemian (ent. Lahden kansanopisto) graafisen suunnittelun ja kuvituksen opiskelijoiden Earth Hour –julisteiden näyttely Lahden pääkirjaston aulassa.

Julisteprojekti toteutettiin kuvallisen kerronnan kurssilla, jossa opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat julisteita ympäristöjärjestö WWF:n Earth Hour -tapahtumaa varten. Earth Hour on maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki ihmiset ympäri maailmaa voivat osallistua. Tänä vuonna Earth Hour on 30.3. klo 20.30-21.30, jolloin sammutetaan turhat sähkövalot ja näytetään valomerkki ympäristön puolesta.

Lahden kansanopisto / Vapaa akatemia on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton vuonna 1893 perustettu nuorten ja aikuisten oppilaitos. Lukuvuoden mittaiset koulutukset valmistavat myöhempiin ammatti- ja korkeakouluopintoihin.

 

Pääkirjaston näyttelytilan lasivitriineissä kahdeksan alkuperäistä taideteosta ja taidemukit töistä. Työt on piirretty käsin puuvärikynillä ja mukit ovat itse valmistettuja.

Näyttely on esillä 1.-30.11.2018.

Lisää paikallisen taiteilijan töitä instagramissa @artbyannak

Näyttelyn asettaja Be Self-Made Ky.