Siirry sisältöön

Lahden Seudun Lottaperinneyhdistys ry:n toimialueena on Lahti ympäristöineen. Yhdistys kuuluu jäsenenä Suomen Lottaperinneliitto ry:hyn sekä Naisten Valmiusliittoon. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää niitä ihanteita, jotka aikoinaan elähdyttivät vuosien 1921-1944 aikana Lotta Svärd -järjestön jäseniä, säilyttäen lottien muisto ja henkinen perintö sekä kasvattaa maanpuolustustahtoa ja levittää maanpuolustustietoa.

Lottanäyttelyn kuva
Vitriinissä on myös lottapuku.

Näyttely on avoinna pääkirjaston aukioloaikoina:
ma-pe klo 8-20
la ja su klo 10-16
23.12. klo 8-16
24.12. klo 10-14

 

 

Vuodesta 2004 toiminut ikäihmisten, erityisesti akvarelleihin keskittyneen, kuvataidepiirin neljäs näyttely koostuu vuoden 2020 aikana syntyneistä maalauksista.

Keskeisiä aiheita ovat olleet eri vuodenaikojen luontokokemukset, ajankohtainen maailmantila, tarinat ja kulttuurikokemukset.

Mukana toiminnassa on ollut 12-18 innokasta taiteen harrastajaa, jotka ovat kokoontuneet säännöllisesti viikoittain aina siihen asti kunnes korona sulki ovet. Alun perin näyttelyn oli määrä avautua Lahden pääkirjastossa joulukuuksi. Kevään peruuntuneiden aikojen jälkeen tuntuu todella hyvältä esitellä tämä kokonaisuus.

Ulla Koskinen-Laine, ryhmän ohjaaja.