Siirry sisältöön

Tiistaina 14.5. klo 18.00 Lahden pääkirjaston tapahtuma-alueella.

Loppukevään kirjailijavieraaksi saapuu kirjailija ja koomikko Antto Terras. Hänet tunnetaan parhaiten humoristisista true crime -tietoteoksistaan kuten Stockmann Yard (Like 2015) ja Verinen Venäjä (Into 2023). Viroon sijoittuvan Kill Tallinn -dekkarisarjan ensimmäiset osat ilmestyvät kesän 2024 kynnyksellä. Esityksessään Terras kertoo tuotannostaan sekä tiestään kirjailijaksi.

(Kuva: Mika Levälampi)

Keskiviikkona 24.4. klo 18.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa.

Virpi Hämeen-Anttila on monipuolinen ja tuottelias kirjailija, kääntäjä ja yliopiston opettaja. Hänen uuden historiallisen Synnyinmaa-sarjansa avausromaani Sarastus (Otava 2023) sijoittuu 1850-luvun Päijät-Hämeeseen. Vierailunsa aikana Hämeen-Anttila kertoo Synnyinmaa-sarjasta ja kirjoittamisesta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

(Kuva: Lenita Susi)

Anne Helttunen ja Annamari Saure

Keskiviikkona 20.3. klo 17.30 Lahden pääkirjaston tapahtuma-alueella.

Tietokirjailijat Anne Helttunen ja Annamari Saure kertovat tuoreesta kirjastaan Kynällä raivattu reitti (SKS-kirjat 2024). Teos kuvaa 35 suomalaista kirjailijaa, jotka naisina joutuivat kamppailemaan oikeudestaan toimia vapaasti kirjailijoina. Vastuksia uhmaten he kuitenkin kirjoittivat, vaikuttivat ja olivat reitin raivaajia. Esityksessään Helttunen ja Saure kertovat kirjan tekemisestä ja antavat poimintoja teoksessa esiteltyjen kirjailijanaisten kohtaloista.

Tilaisuutta voi seurata myös striimin välityksellä Lahden kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla (youtube.com/lahdenkaupunginkirjasto). Yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

(Kuva: Jari Suominen)

Torstaina 28.9. klo 18 Kärpäsen kirjastossa. Lahtelainen käsityökirjailija Tarja Jussila kertoo tänä vuonna ilmestyneestä neulontakirjastaan "Just eikä melkein" (Otava). Tule kuuntelemaan ja jutustelemaan rennosti käsitöiden maailmasta. Tapahtuma on maksuton.

Tarja Jussila

Perjantaina 1.12. klo 18.00‒19.00 Lahden pääkirjaston tapahtuma-alueella kirjailijavieraina Sävelten tyttäret ‒ Säveltävät naiset Suomessa 1800-luvulta 1900-luvulle -teoksen kirjoittaneet Susanna Välimäki ja Nuppu Koivisto-Kaasik.

Sävelten tyttäret esittelee 126 historiallista suomalaista säveltäjänaista. Nämä unohduksiin jääneet naiset olivat aikanaan tunnettuja tai muuten kiinnostavia musiikin tekijöitä. Monet heistä kuuluivat kulttuuri- ja vaikuttajasukuihin Edelfeltistä Nervanderiin mutta he ovat jääneet piiloon sukupuolensa takia. Miltä Suomen musiikin historia näyttää naisten näkökulmasta? Laajaan arkistotutkimukseen perustuva teos avaa ennennäkemättömän kuvan naisten soivaan historiaan. Tilaisuus on keskusteleva, ja yleisön kysymyksille on varattu aikaa.
Vierailu järjestetään yhteistyössä Minun kuntani -demokratiahankkeen ja Aplodit Orkesterille ry:n kanssa