Siirry sisältöön

Fandom eli jonkin asian (kirjan, elokuvan, pelin, bändin…) faniyhteisö ja heidän eri tapansa fanittaa nostetaan esille Lahden pääkirjastolla syyslomalla (25.–30.10.). Koko syyslomaviikko on kirjastossa omistettu fanikulttuurille. Viikon aikana esillä ovat sekä fanikulttuurin kuluttaminen että itse tekeminen. Edustettuna ovat niin musiikki, taide, fanifiktio kuin verkkosarjakuvat.

Viikon aikana kirjaston somessa ja tapahtumissa voi tutustua moneen eri fandomiin sekä eri tapoihin seurata ja harrastaa fanituksen kohteita.

Tiistaina pääkirjastolla ja Instagramissa on Soturikissat-kirjasarjaan liittyvää ohjelmaa, keskiviikkona taas perehdytään K-popiin eli korealaiseen popmusiikkiin. Torstaina kirjasto tekee yhteistyötä Lahden seta ry:n kanssa, kun Assigned Male -sarjakuvan tekijä Sophie Labelle vierailee kertomassa myös nettisuosion varjopuolista. Perjantaina viikko päättyy tubettaja, ääninäyttelijä Jennysvoicesin vierailuun ja K15-kauhusatutuokioon.

Näiden tapahtumien lisäksi kirjastolla voi perehtyä myös itse tekemiseen fanikulttuurissa. Tiistaina järjestetään aloitteleville taiteilijoille opastusta digitaiteen tekemiseen ja torstaina puolestaan voi osallistua fanifiktion kirjoittamispajaan. Lisäksi kaksi näyttelyä on esillä koko viikon lasten ja nuorten alueella, jossa vitriineihin on koottu kirjaston työntekijöiden fanitavaraa ja isolle diginäytölle taas paikallisten tekijöiden fanitaideteoksia.

Koko viikon tarkan ohjelman löydät täältä (avautuu uudessa välilehdessä).

Sininen pallo, jolla kasvot, alla lukee fanikulttuuriviikko.