Siirry sisältöön

Lahden kaupunginkirjasto järjestää ohjattuja keskustelutilaisuuksia yhdessä eri yhdistysten kanssa. Tilaisuudet järjestetään lähikirjastoissa.

Yhdistykset ovat saaneet valita keskustelujen aiheet ja tuovat tilaisuuksiin mukaan osallistujia omista verkostoistaan. Keskustelut ovat kuitenkin tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille kaupunkilaisille. Erityistä osaamista ei tarvita, koska keskustelua käydään omien kokemusten pohjalta.

Kyseessä on 6–15 hengen pienryhmätilaisuus, jossa jokainen osallistuja pääsee kertomaan omista kokemuksistaan ja kuulemaan muiden ajatuksia aiheesta. Keskusteluja vetää ohjaaja, joka pitää huolta positiivisesta ilmapiiristä, yhteisten pelisääntöjen noudattamisesta sekä keskustelun sujumisesta.

Keskustelutilaisuudet kirjastoissa

Koulukokemuksia Lahesta

To 10.3. kello 18.00–19.30, Launeen kirjasto

Millaista koulunkäynti oli ennen, ja millaista se on nyt? Mikä koulussa oli parasta? Mitkä asiat yhdistävät entisiä ja nykyisiä koululaisia? Keskustelun tavoitteena on jakaa lahtelaisiin kouluihin ja koulunkäyntiin liittyviä kokemuksia. Keskustelu järjestetään yhteistyössä Lahti-Seura ry:n kanssa.

Arvokkaat metsämme

Ti 29.3. kello 18.00–19.30, Mukkulan kirjasto

Mitä metsät merkitsevät sinulle? Mikä metsien käytössä huolettaa? Metsien suojeluun ja käyttöön liittyy ristiriitaisiakin näkökulmia. Keskustelun tavoitteena on kuulla, mitä lahtelaiset ajattelevat metsistä. Keskustelu järjestetään yhteistyössä Salpausselän luonnonystävät ry:n kanssa.

Erilaiset omaishoitajat

Ti 12.4. kello 17.30–19.00, Kärpäsen kirjasto

Perinteisessä mielikuvassa omaishoidosta iäkäs henkilö hoitaa puolisoaan. Omaishoito koskettaa kuitenkin eri-ikäisiä ihmisiä monenlaisissa elämäntilanteissa. Millaisia kokemuksia sinulla on läheisen hoitamisesta? Keskustelun tavoitteena on tehdä näkyväksi omaishoitajien erilaisia elämäntilanteita. Keskustelu järjestetään yhteistyössä Päijät-Hämeen Omaishoitajat ry:n kanssa.

Ikääntyneen arki Lahdessa

To 21.4. kello 11.00–12.30, Launeen kirjasto

Ti 26.4. kello 10.00–11.30, Ahtialan kirjasto

Millainen on ikääntyneen arkipäivä? Mikä tuo iloa arkeen, ja mikä hankaloittaa sitä? Keskustelun tavoitteena on ymmärtää paremmin, millaista on ikääntyneen arki, ja mikä tekisi arjesta parempaa. Keskustelu järjestetään yhteistyössä Lahden Lähimmäispalvelu ry:n kanssa.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot

Pauliina Tuomela
projektikoordinaattori, Meidän lähikirjasto -hanke
Lahden kaupunginkirjasto
pauliina.tuomela@lahti.fi
puh. 044 416 4139

Tuolipiiri