Siirry sisältöön

Koronarajoitustoimet vaikuttavat Lahden kirjastoissa digiopastusten järjestämiseen. Alkuvuodelle suunnitellut digiopastuspäivystykset pääkirjastossa 11.1. ja Ahtialan kirjastossa 12.1 sekä Wellamo-opiston digiklinikka Mukkulan kirjastossa on peruttu kokoontumisten välttämiseksi.

Etädigiopastus palvelee puhelimitse

Digilaitepulmiin voit saada apua myös etänä puhelimitse jättämällä yhteydenottopyynnön kirjaston mediaohjaajille. Mediaohjaajat seuraavat yhteydenottopyyntöjä aktiivisesti ja ottavat asiakkaaseen yhteyttä arkisin mahdollisimman pian yhteydenoton jälkeen kello 10-15.

Jos sinulla on haasteita digitaalisten laitteiden tai palveluiden käytössä toimi seuraavasti:

 • Soita numeroon 044 416 3517 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen: mediaohjaajat@lahti.fi
 • Jätä meille yhteydenottopyyntö ja seuraavat tiedot:
  Nimi, puhelinnumero, toivottu soittoaika, laite jonka kanssa haasteita on ollut ja lyhyt kuvaus ongelmasta.
 • Huomioithan, että etäopastus tarjoaa mahdollisuuden kysyä kirjaston e-palveluista sekä tietotekniikan ja internetin peruskäytöstä. Pankkiasiointiin ja asiakkaan maksuliikenteeseen liittyvissä asioissa emme voi auttaa.
 • Valitse siis yksi tärkein ratkaistava kysymys. Huomoithan myös että kaikkia asioita ei ole mahdollista hoitaa etänä näkemättä asiakkaan laitetta.

Yhteydenottopyynnöt ja yhteystiedot poistetaan heti käsittelyn jälkeen.

Lähitapaamisia järjestämme tällä hetkellä vain rajoitetusti nopeasti ratkaistavissa asioissa.

Voit ottaa yhteyttä myös oman lähikirjastosi mediaohjaajaan. Yhteystiedot löytyvät Digiopastukset ja asiakaskurssit Lahden kirjastoissa -sivulta. Sieltä näet ajantasaiset tiedot digiopastustarjonnasta ja koronarajoitusten aiheuttamista mahdollisista muutoksista.

Tiistaina 5.10. klo 13.00 - 15.00 Teams-yhteydellä

Lahden pääkirjaston mediaohjaajat kertovat mobiililaitteiden turvalliseen käyttöön liittyvistä seikoista ja mahdollisista tietoturvauhkista. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä tietoturvaan liittyen.

Tilaisuus järjestetään Teams-ohjelmalla ja siihen voi liittyä joko internet-selaimen kautta tai Teams-sovelluksessa. Apua ohjelman käytössä tai sovelluksen lataamisessa saat kirjaston Digiopastuksessa.

Linkki koulutukseen:  https://bit.ly/3i6sMhi

Voit myös pyytää linkin sähköpostiisi lähettämällä viestin osoitteeseen mediaohjaajat@lahti.fi.

Tapahtuma on osa valtakunnallista SeniorSurf-teemapäivää.

Ilmoittautuminen pääkirjaston kursseille alkaa tiistaina 7.9. klo 10.00 Media- ja musiikkipalveluissa. Puhelimitse: 044 416 3517. Lähikirjastojen kursseille ilmoittaudutaan kyseisessä kirjastossa, jossa kurssi järjestetään.

Kirjaston digiopastuspäivystys jatkuu viikolla 35 pääkirjaston aulassa ja 15.9. Nastolan kirjastossa. Digiopastuksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Asiakaskurssiesite on jaossa kaikissa Lahden kirjastoissa.

Lisätietoa Lahden kirjastojen asiakaskursseista (avautuu uuteen välilehteen)

Pääkirjaston Digiopastus

Syksyn aikataulu: ajalla 1.9. - 16.12.21.

 • Keskiviikkoisin klo 13.00 - 15.00
 • Torstaisin klo 15.00 - 17.00

pääkirjaston aulassa (Laaksokadunpuoleinen sisäänkäynti), ei ennakkoilmoittautumista.

Kirjaston digiopastuspäivystyksessä mediaohjaajat opastavat tietokoneen ja tabletin peruskäytössä sekä tiedonhaussa. Huom. pankkitunnistautumista vaativissa ja asiakkaan maksuliikenteeseen liittyvissä asioissa kirjaston henkilökunta ei voi neuvoa.

Toimi näin opastukseen tullessasi:

 • Ota oma laite mukaan. Kirjastosta saat tarvittaessa lainaan kannettavan tietokoneen.
 • Opastuspaikka on pääkirjaston aulassa. Ota opastustilan vierestä vuoronumerolappu. Lapusta näet kellonajan, jolloin oma vuorosi alkaa. Tule lapussa mainittuna aikana paikalle. Voit odottaa omaa vuoroasi rauhassa muualla kirjaston tiloissa. Palauta lappu vuorosi jälkeen mediaohjaajalle.
 • Vuoronumerot ovat jaossa 30 min. ennen tilaisuuden alkua.
 • Mieti etukäteen mahdollisimman tarkkaan, mihin asiaan tarvitset opastusta.
 • Opastusta annetaan asiakasmäärän mukaan. Opastuksen kesto on n. 15 min, mutta asiaan voidaan vielä palata, mikäli jonoa ei ole ja aikaa jää. Asiaan voidaan palata myöhemminkin joko puhelimitse tai varaamalla aika henkilökohtaiseen opastustuokioon.

Nastolan kirjaston Digiopastus

Toritie 6, Monitoimitalo Loisto

 • keskiviikkoisin klo 15.00 - 17.00
 • 15.9.
 • 13.10.
 • 10.11.
 • 1.12.

Ei ennakkoilmoittautumista, jonotus vuoronumerolla.

Digiopastuspäivystys tarjoaa maksuttoman mahdollisuuden käydä kysymässä apua ja neuvoja tietotekniikan ja internetin käytössä kirjaston mediaohjaajilta. Paikalle voi tulla myös harjoittelemaan esimerkiksi e-kirjan lainaamista.

Ota mukaan oma tabletti, kannettava tietokone tai älypuhelin.

Jonotus tapahtuu vuoronumerolla. Maks. opastusaika 15 minuuttia, mutta asiaan voidaan vielä palata, mikäli jonoa ei ole ja aikaa jää.

EtäDigiopastus palvelee puhelimitse

Puhelimitse mediaohjaajat voivat auttaa nopeaa ratkaisua vaativissa yksittäisissä asioissa ja samalla tehdä kartoituksen asiakkaan tilanteesta. Opastus toteutetaan yhteydenottopyyntöjen avulla.

Pääkirjastossa:

 • Soita numeroon 044 416 3517 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen: mediaohjaajat@lahti.fi.
 • Jätä meille yhteydenottopyyntö ja seuraavat tiedot:
  Nimi, puhelinnumero (tai sähköpostiosoite), toivottu soittoaika, tiedot laitteesta, jonka kanssa haasteita on ollut ja lyhyt kuvaus ongelmasta.

Asiakkaaseen otetaan yhteyttä mahdollisimman pian yhteydenoton jälkeen arkisin kello 10-15. Yhteydenottopyynnöt ja yhteystiedot poistetaan heti käsittelyn jälkeen.

Etäopastus tarjoaa mahdollisuuden kysyä kirjaston e-palveluista sekä tietotekniikan ja internetin peruskäytöstä. Pankkiasiointiin ja asiakkaan maksuliikenteeseen liittyvissä asioissa ei voida auttaa. Opastus on kertaluontoinen ja maksimissaan tunnin kestoinen. Ratkaistava kysymys kannattaa miettiä tarkkaan.

Lähikirjastoissa:

Laitepulmissa voit olla yhteyksissä myös omaan lähikirjastoosi. Lähikirjastojen mediaohjaajien yhteystiedot löydät Asiakaskurssisivulta (avautuu uuteen välilehteen).