Siirry sisältöön

Aikuisten lukudiplomi 2024

Tämä on Lastu-kirjastojen aikuisille suunnattu lukudiplomi, jonka tavoitteena on innostaa lukemaan. Toivomme, että lukudiplomi auttaa uusien lukuelämysten löytämisessä ja houkuttelee myös sellaisten teosten äärelle, joihin lukija ei olisi ehkä itse keksinyt tarttua. Diplomi sopii kaikille – niin himolukijoille kuin niille, jotka lukevat kirjan silloin, toisen tällöin. Tarjolla on faktaa ja fiktiota, keveyttä ja haastavuutta, suuria tarinoita ja pieniä helmiä.

Lukudiplomi koostuu kahdestatoista aihekategoriasta, joissa kussakin on kymmenen teosta. Diplomi suoritetaan lukemalla yksi teos vähintään kymmenestä eri aihekategoriasta.

Aihekategoriat ja kirjat

Tulostettava lista lukudiplomikirjoista (PDF)

Kirjaa lukemasi kirjat ylös lukudiplomilomakkeelle. Kun palautat täytetyn lomakkeen mihin tahansa Lastu-kirjastoon, saat virallisen lukudiplomin ja voit halutessasi osallistua kirja-arvontaan. Lomakkeen viimeinen palautuspäivä on 31.12.2024.

Palautettava lomake (Word)

Arvomme kirjapalkinnot 7.1.2025, ja ilmoitamme voittajille henkilökohtaisesti. Emme postita palkintokirjoja. Jos voitto osuu kohdallesi, voit noutaa palkintokirjan sinulle parhaiten sopivasta Lastu-kirjastosta.

Halutessasi voit palauttaa suoritetun diplomin myös sähköisellä palautuslomakkeella , webropol.fi (avutuu uuteen ikkunaan). Verkkolomakkeella palautetut suoritukset osallistuvat myös arvontaan, mutta niistä emme valitettavasti toimita virallista lukudiplomia.

Liitythän myös lukudiplomin Facebook-ryhmään. Ryhmässä jaetaan kirjavinkkejä ja lukukokemuksia muiden lukijoiden kanssa.

Ja lopuksi kaikkein tärkein: runsain mitoin lukuiloa ja löytämisen ihmeitä!

____________________________________

Vuoden 2023 lukudiplomin aihekategoriat:

Vuoden 2022 lukudiplomin aihekategoriat:

Vuoden 2021 lukudiplomin aihekategoriat:

Vuoden 2020 lukudiplomin aihekategoriat:

Vuoden 2019 lukudiplomin aihekategoriat: