Siirry sisältöön

Aikuisten lukudiplomi 2021

Tämä on Lastu-kirjastojen aikuisille suunnattu lukudiplomi, jonka tarkoituksena on innostaa lukemaan ja edistää lukuharrastusta. Tavoitteena on myös tarjota uudenlaisia lukuelämyksiä ja polkuja ennenkokemattomien teosten pariin. Diplomista löytyy kirjoja himolukijoille ja niille, jotka lukevat kirjan silloin, toisen tällöin. Diplomi sopii siis kaikille, tervetuloa mukaan!

Lukudiplomi koostuu neljästätoista aihekategoriasta, joissa kussakin on kymmenen teosta. Diplomi suoritetaan lukemalla yksi teos vähintään kymmenestä eri aihekategoriasta.

Vuoden 2021 diplomissa vahvoina teemoina ovat ympäristö ja luonto Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden 2021 kunniaksi. Voit suorittaa diplomin halutessasi niin, että kaikki luetut teokset ovat ns. vihreää luettavaa.

Aihekategoriat ja kirjat

Tulostettava lista lukudiplomikirjoista (pdf)

Kirjaa lukemasi kirjat ylös lukudiplomilomakkeelle. Kun palautat täytetyn lomakkeen mihin tahansa Lastu-kirjastoon, saat virallisen lukudiplomin ja voit halutessasi osallistua kirja-arvontaan.

Lomakkeen viimeinen palautuspäivä on 31.12.2021 ja arvonta suoritetaan 5.1.2022. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Tulostettava lomake (Word)

Halutessasi voit palauttaa suoritetun diplomin myös sähköisellä palautuslomakkeella. Verkkolomakkeella palautetuista diplomeista emme kuitenkaan valitettavasti toimita paperista lukudiplomia.

Ja nyt: runsain mitoin lukuiloa!

Liitythän myös lukudiplomin Facebook-ryhmään. Ryhmässä jaetaan kirjavinkkejä ja lukukokemuksia muiden lukijoiden kanssa.

____________________________________

Vuoden 2020 lukudiplomin aihekategoriat:

Vuoden 2019 lukudiplomin aihekategoriat: