Siirry sisältöön

Lahden kaupunginkirjasto mukana Vuoden kirjasto -kilpailun finaalissa

Lahden kaupunginkirjasto valikoitui yhdeksi Vuoden kirjasto -kilpailun finalisteista. Lahden lisäksi finaalissa ovat Inarin kirjastoauto Faarust, Vantaan Myyrmäen kirjasto sekä Oulun ja Raahen kaupunginkirjastot.

Myös kirjaston asiakkaat voivat vaikuttaa voittajan valintaan, sillä valintaraati tulee seuraamaan kevään aikana myös sosiaalisen median keskusteluja. Kerro siis somessa, miksi juuri Lahden kaupunginkirjasto olisi paras valinta Vuoden kirjasto –kisan voittajaksi. Muista käyttää hashtageja #vuodenkirjasto ja #lahdenkaupunginkirjasto.

”Hakemukset ja valitut finalistit kertovat kirjastokentän monipuolisuudesta. Hakemuksissa näkyi henkilöstön ylpeys omasta työstä, monipuolinen yhteistyö muiden kirjastojen ja kunnan muiden sektoreiden kanssa sekä tiivis vuorovaikutus asiakkaiden kanssa”, toteaa Kuntaliiton erityisasiantuntija Johanna Selkee.

Uuden kilpailun tavoitteena on löytää kirjasto, jossa tehdään tärkeää, yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä ja rakennetaan tulevaisuuden kirjastoa.

Kisaan haki kirjastoja ympäri Suomea ja hakemukset tekivät kirjastojen työntekijät. Finalistienkin joukossa on kirjastoja pohjoisesta etelään. Finalistien valintaan vaikutti kuitenkin erityisesti yksi seikka.
– Joukosta erottuivat ne, jotka painottivat kirjaston asiakkaan näkökulmaa, kirjastoseuran toiminnanjohtaja Juha Manninen sanoo.

Kilpailun järjestävät Suomen Kuntaliitto ja Suomen kirjastoseura. Voittaja paljastetaan 15–17. kesäkuuta Hämeenlinnassa järjestettävillä Kirjastopäivillä.

Lisätietoa Vuoden kirjasto -kilpailusta. (linkki avautuu uuteen ikkunaan).