Siirry sisältöön

Lahtelaiset kierrättivät kirjoja ahkerasti syyskuussa

Lahden pääkirjastossa kokeiltiin syyskuun ajan uutta kirjojen kierrätyspalvelua. Palvelu toteutettiin yhdessä orimattilalaisen Finlandia Kirjan kanssa. Kokeilu sai paljon positiivista palautetta, ja kirjojen kierrätys kävi vilkkaana koko kuukauden ajan.

Lahtelaiset kierrättivät paljon hyväkuntoista ja jälleenmyynnin arvoista kirjallisuutta. Kirjoja kuljetettiin Lahden pääkirjastolta Finlandia Kirjalle Orimattilaan 11 laatikollista. Kirjojen kokonaismäärä oli n. 12 000 kpl. Myyntiin menevien kirjojen osuus oli n. 50-55 %. Myytäväksi kelpaamattomat kirjat päätyvät joko Finlandia Kirjan Ilmaisen Kirjan Päivä -tapahtumaan ilmaiseksi jaettavaksi tai kierrätykseen Ekovillan eristevillatuotannon raaka-aineeksi.

Kokeiluluontoista tempausta on toivottu uudestaan kirjastolle. Kierrätyskokeilun jatko on kuitenkin vielä mietinnässä.

Nainen laittaa suljettua muovikassia kierrätyslaatikkoon.