Siirry sisältöön

Täällä ympäristön alla – ympäristöaiheinen kilpailu yläkoululuokille

Lahden kaupunginkirjasto julistaa alkavaksi kilpailun, jossa haetaan positiivisia ja oivaltavia videoita ympäristöön liittyen. Kilpailu alkaa Palefacen esiintymisen jälkeen ja kestää aina syysloman alkuun saakka. Palkintona on ympäristöaiheisia kirjapaketteja kouluille. Kilpailu on osa Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden tapahtumia.


Kilpailuohjeet:

Osallistumisaika: 22.9.-22.10.2021

1. Katsokaa Palefacen kirjailijaesiintyminen Lahden kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla joko suorana 22.9. klo 10 tai tallenteena myöhemmin. Kerätkää jo katsoessa ylös ajatuksia, joita oppilailla syntyy ympäristöön ja osallisuuteen liittyen.
2. Suunnitelkaa ja toteuttakaa luokan kanssa lyhyt video. Videon aiheena on ympäristö ja maksimipituutena 5 minuuttia. Kilpailussa haetaan oivaltavia ja positiivisia, spoken word -henkisiä videoita, jotka koostetaan syysloman jälkeen Lahden pääkirjastolle näyttelyksi. Voitte toteuttaa tehtävän esimerkiksi niin, että osa luokasta kirjoittaa tekstit ja osa lukee ne ääneen videolle.
3. Lähetä video sähköpostilla osoitteeseen salla.korvanen@lahti.fi tai Whatsappilla numeroon 050 559 4093. Olethan rohkeasti yhteydessä, jos tekniikka tuottaa hankaluuksia.

Kaikkien videonsa palauttaneiden luokkien kesken arvotaan ympäristöaiheisia tietokirjapaketteja kouluille. Arvonta suoritetaan 25.10. ja palkinnot haetaan Lahden pääkirjastolta. Kilpailu on suunnattu Päijät-Hämeen yläkoulujen luokille ja heidän opettajilleen.

Lisätietoja: Pedagoginen informaatikko Salla Korvanen, salla.korvanen@lahti.fi tai 050 559 4093