Siirry sisältöön

Asiakaskurssit ja digiopastukset Lahden kirjastoissa

Ilmoittautuminen pääkirjaston kursseille alkaa tiistaina 7.9. klo 10.00 Media- ja musiikkipalveluissa. Puhelimitse: 044 416 3517. Lähikirjastojen kursseille ilmoittaudutaan kyseisessä kirjastossa, jossa kurssi järjestetään.

Kirjaston digiopastuspäivystys jatkuu viikolla 35 pääkirjaston aulassa ja 15.9. Nastolan kirjastossa. Digiopastuksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Asiakaskurssiesite on jaossa kaikissa Lahden kirjastoissa.

Lisätietoa Lahden kirjastojen asiakaskursseista (avautuu uuteen välilehteen)

Pääkirjaston Digiopastus

Syksyn aikataulu: ajalla 1.9. - 16.12.21.

 • Keskiviikkoisin klo 13.00 - 15.00
 • Torstaisin klo 15.00 - 17.00

pääkirjaston aulassa (Laaksokadunpuoleinen sisäänkäynti), ei ennakkoilmoittautumista.

Kirjaston digiopastuspäivystyksessä mediaohjaajat opastavat tietokoneen ja tabletin peruskäytössä sekä tiedonhaussa. Huom. pankkitunnistautumista vaativissa ja asiakkaan maksuliikenteeseen liittyvissä asioissa kirjaston henkilökunta ei voi neuvoa.

Toimi näin opastukseen tullessasi:

 • Ota oma laite mukaan. Kirjastosta saat tarvittaessa lainaan kannettavan tietokoneen.
 • Opastuspaikka on pääkirjaston aulassa. Ota opastustilan vierestä vuoronumerolappu. Lapusta näet kellonajan, jolloin oma vuorosi alkaa. Tule lapussa mainittuna aikana paikalle. Voit odottaa omaa vuoroasi rauhassa muualla kirjaston tiloissa. Palauta lappu vuorosi jälkeen mediaohjaajalle.
 • Vuoronumerot ovat jaossa 30 min. ennen tilaisuuden alkua.
 • Mieti etukäteen mahdollisimman tarkkaan, mihin asiaan tarvitset opastusta.
 • Opastusta annetaan asiakasmäärän mukaan. Opastuksen kesto on n. 15 min, mutta asiaan voidaan vielä palata, mikäli jonoa ei ole ja aikaa jää. Asiaan voidaan palata myöhemminkin joko puhelimitse tai varaamalla aika henkilökohtaiseen opastustuokioon.

Nastolan kirjaston Digiopastus

Toritie 6, Monitoimitalo Loisto

 • keskiviikkoisin klo 15.00 - 17.00
 • 15.9.
 • 13.10.
 • 10.11.
 • 1.12.

Ei ennakkoilmoittautumista, jonotus vuoronumerolla.

Digiopastuspäivystys tarjoaa maksuttoman mahdollisuuden käydä kysymässä apua ja neuvoja tietotekniikan ja internetin käytössä kirjaston mediaohjaajilta. Paikalle voi tulla myös harjoittelemaan esimerkiksi e-kirjan lainaamista.

Ota mukaan oma tabletti, kannettava tietokone tai älypuhelin.

Jonotus tapahtuu vuoronumerolla. Maks. opastusaika 15 minuuttia, mutta asiaan voidaan vielä palata, mikäli jonoa ei ole ja aikaa jää.

EtäDigiopastus palvelee puhelimitse

Puhelimitse mediaohjaajat voivat auttaa nopeaa ratkaisua vaativissa yksittäisissä asioissa ja samalla tehdä kartoituksen asiakkaan tilanteesta. Opastus toteutetaan yhteydenottopyyntöjen avulla.

Pääkirjastossa:

 • Soita numeroon 044 416 3517 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen: mediaohjaajat@lahti.fi.
 • Jätä meille yhteydenottopyyntö ja seuraavat tiedot:
  Nimi, puhelinnumero (tai sähköpostiosoite), toivottu soittoaika, tiedot laitteesta, jonka kanssa haasteita on ollut ja lyhyt kuvaus ongelmasta.

Asiakkaaseen otetaan yhteyttä mahdollisimman pian yhteydenoton jälkeen arkisin kello 10-15. Yhteydenottopyynnöt ja yhteystiedot poistetaan heti käsittelyn jälkeen.

Etäopastus tarjoaa mahdollisuuden kysyä kirjaston e-palveluista sekä tietotekniikan ja internetin peruskäytöstä. Pankkiasiointiin ja asiakkaan maksuliikenteeseen liittyvissä asioissa ei voida auttaa. Opastus on kertaluontoinen ja maksimissaan tunnin kestoinen. Ratkaistava kysymys kannattaa miettiä tarkkaan.

Lähikirjastoissa:

Laitepulmissa voit olla yhteyksissä myös omaan lähikirjastoosi. Lähikirjastojen mediaohjaajien yhteystiedot löydät Asiakaskurssisivulta (avautuu uuteen välilehteen).