Siirry sisältöön

Nastolan kirjasto avataan 9.8.

Nastolan uusi kirjasto avataan Rakokiven monitoimitalo Loistossa maanantaina 9.8. klo 13.00. Omatoimisesti kirjastoon ei kuitenkaan pääse vielä heti alkuviikolla ovitekniikkaan liittyvän häiriön vuoksi.

Kirjaston avarat ja valoisat tilat kutsuvat asukkaita viihtymään. Kirjastossa on nyt aikaisempaa enemmän tilaa lukemiselle, työnteolle, opiskelulle ja harrastamiselle. Laajasta kokoelmastamme löytyy niin kirjallisuutta, musiikkia, elokuvia kuin pelejäkin.  

Nastolan uudessa kirjastossa on useita rauhalliseen työskentelyyn ja lukemiseen tarkoitettuja työpisteitä.

Palvelut

Nastolan kirjastossa voit käyttää monitoimilaitetta tulostukseen, kopiointiin ja skannaukseen. Käytössäsi ovat myös tietokoneet ja maksuton internet-yhteys.  

Kirjasto tarjoaa maksutonta opastusta digitaalisten laitteiden ja palvelujen käyttöön. Voit saada apua esimerkiksi älypuhelimen tai tablet-tietokoneen käyttöön tai verkkokirjaston käyttöön liittyen. (Pankkiasioinnissa tai terveyteen liittyvässä verkkoasioinnissa emme voi auttaa.)

Kotikirjastopalvelu on tarkoitettu kuntalaisille, joiden terveydelliset rajoitteet estävät kirjastossa käymisen kokonaan. Asiakkaaksi ilmoittaudutaan ottamalla yhteyttä kirjastoon joko itse tai omaisen välityksellä. Myös kodinhoitaja tai esim. palvelukodin henkilökunta voi ottaa yhteyttä kirjastoon. Lisätietoja kotikirjastopalvelusta löydät tältä sivulta. Palvelu on maksutonta. 

Syksyn aikana kirjastossa järjestetään erilaisia tapahtumia. Syyskuussa on luvassa mm. dekkari-ilta, jonka vieraana nähdään Eija Piekkari ja Timo Sandberg. Seuraa tapahtumailmoittelua verkkokirjastossa ja hae tapahtumaesite kirjastosta.

Nastolan kirjasto on nyt myös omatoimikirjasto

Uusi kirjasto on varustettu omatoimitekniikalla. Omatoimitekniikka mahdollistaa kirjastoon pääsyn myös palveluaikojen ulkopuolella. Omatoimiajalla voit asioida kirjastossa itsenäisesti. Aineiston lainaaminen ja palauttaminen sekä kirjaston tietokoneiden käyttö on mahdollista. Omatoimiajalla voit tulla kirjastoon myös työskentelemään tai opiskelemaan tai järjestää omaehtoisesti kirjaston sisältöihin sopivaa kansalaistoimintaa. Omatoimiajalla kirjastoon pääsee sisälle kirjastokortilla ja PIN-koodilla, jotka saa kirjastosta. Opastamme omatoimikirjaston käyttöön, tule tutustumaan. Lisätietoja omatoimikirjaston käytöstä löydät tältä sivulta.

Kirjaston aukioloajat

maanantai klo 13 – 19
tiistai klo 13 – 19
keskiviikko klo 10 – 17
torstai klo 13 – 19
perjantai klo 10 – 17

aattoina klo 10 – 16

omatoimikirjasto arkisin klo 6 – 22

Yhteystiedot

Rakokiven monitoimitalo Loisto, Toritie 6.
p. 044 790 9336
nastola.kirjasto@lahti.fi

Vastaava kirjastonhoitaja 
Terhi Lehti
p. 044 790 9335

Instagramissa ja Facebookissa: @lahdenlahikirjastot

Nastolan kirjaston henkilökunta

Nastolan kirjastossa sinua palvelevat pääsääntöisesti:

Terhi Lehti, vastaava kirjastonhoitaja
Marita Nuto, mediaohjaaja
Terhi Karinen, kirjastovirkailija