Siirry sisältöön

Kesän lukukampanjat lapsille ja nuorille 1.6.-31.8.2021

Kesän aikana sukelletaan kahden digitaalisen lukukampanjan myötä jännittäviin seikkailuihin. Lasten kampanja on nimeltään Lumotun puiston salaisuus ja nuorten kampanja kulkee nimellä Lumottu maa. Molempien lukukampanjoiden suoritusaika on 1.6.-31.8.2021, ne ovat kaksikielisiä ja materiaaleista on saatavissa myös paperiversio.

Alta löydät ja voit ladata itsellesi suomenkieliset materiaalit. Voit myös noutaa materiaalit lähimmästä Lahden kirjastosta (tehtävät ja arvontalomake) tai tulostaa ne itse. Kun palautat täytetyn arvontalipukkeen lähimpään Lahden kirjastoon 31.8. mennessä, osallistut kampanjan loputtua suoritettavaan arvontaan.

Lumotun puiston salaisuus

Lumotun puiston salaisuus on alakouluikäisille suunnattu pelillinen lukukampanja, johon osallistuminen ei vaadi kirjautumista. Lukupeliä voi pelata kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Tarinassa päähenkilö ja hänen lemmikkikaninsa kohtaavat retkellään mitä erikoisempia hahmoja ja tilanteita. Tehtävänä on selvittää mistä nämä erikoisuudet johtuvat, eli mikä on Lumotun puiston salaisuus. Pelissä edetään ruudusta toiseen, joista jokainen sisältää kirjavinkkejä, kirjaan liittyvän tehtävän sekä lisäsisältöä, kuten kuunnelmia ja minipelejä.

Lasten lukukampanjaa varten on tehty suomen- ja ruotsinkielisten versioiden lisäksi vielä monikieliset paperiversiot sekä kokonaan ääneen perustuva versio.

Löydät digitaalisen pelin osoitteesta: lumotunpuistonsalaisuus.com

Ladattavat materiaalit:

Lukuhaaste suomeksi, pdf (ei saavutettava)

Arvontalomake suomeksi, pdf (ei saavutettava)

Luettu maa

Luettu maa on ensisijaisesti yläkouluikäisille suunnattu pelillinen alusta, joka toimii kännykällä, tabletilla ja tietokoneella. Käyttö ei vaadi kirjautumista. Kamppanjan aikana matkustetaan ympäri maailman erilaisten ilmiöiden pariin. Jokainen kohde kartalla sisältää eri ilmiöihin liittyviä lukuvinkkejä, lukemiseen ja kirjoihin liittyviä sisältöjä sekä somehaasteen. Haastesuorituksien hashtag on #luettumaa.

Löydät digitaalisen pelin osoitteesta: luettumaa.com

Ladattavat materiaalit:

Lukuhaaste suomeksi, pdf (ei saavutettava)

Arvontalomake suomeksi, pdf (ei saavutettava)

Kesäkampanjat on laadittu Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallisen erityistehtävän johdolla. Mukana on ollut kirjastoalan ja lukemisen ammattilaisia ympäri Suomen.