Siirry sisältöön

Kirjoituskilpailun voittajat ovat selvillä

Lahden kaupunginkirjasto järjesti alkuvuodesta kirjoituskilpailun luonnon ystäville. Kilpailun aihetta inspiroi Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -juhlavuosi ja siinä etsittiin lahtelaiseen luontoon sijoittuvia tarinoita sekä kaunokirjallisia tekstejä. Kirjoituskilpailun teemat olivat: 1) Luonnossa Lahdessa 2) Vihreä Lahti 2030.

Kilpailutekstejä lukeneet ja raatilaisina toimineet Johanna Mattila, Johanna Nurminen, Jenna Salo ja Maisku Myllymäki ilahtuivat tekstien tasosta ja monipuolisuudesta. "Tekstejä lukiessa oli ilahduttavaa nähdä eri puolia Lahdesta ja tutustua lisää itselle tuntemattomampiin paikkoihin," kommentoi Johanna Mattila. "Oli jännä nähdä, miten erilaisia tekstejä annetuista teemoista oli kirjoitettu. Teksteistä huokui rakkaus Lahden luontoa kohtaan!", sanoi Maisku Myllymäki.

Kilpailun voittajat julkistettiin keskiviikkona 21.4. kirjaston facebookin livelähetyksissä.

Linkeistä pääset lukemaan pätkän voittajatekstiä sekä raatilaisten antamat lyhyet perustelut ja näet myös palkintoina olleet kuvituskuvat. Kuvituskuvat ovat Anssi Vaalion ja Tiina Konttilan upeita taideteoksia, jotka on tehty tekstien pohjalta. Toiselle sijalle sijoittuneet saivat palkinnoksi lahjakortit Lahden kaupunginteatteriin. Lahjakortit saatiin lahjoituksena Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -hankkeelta.

3.-4.-luokan sarja:
1. sija Loviisa Itäpää: Seikkailu Lahdessa
2. sija Sisu Onninen (Tulevaisuuteen sijoittuva seikkailukertomus)
3. sija Mikaela Miettinen teksti Vihreä Lahti 2030
Kunniamaininnat:
Heta Airas-Kaarela & Luna Leiniö: Kettukaksoset
Selja Rautakoski: Myllysaaren kalareissu

5.-6.-luokan sarja:
1. sija Aarni Keinänen: Lahden kaupunki
2. sija Ella Palvainen: Kadonnut vesi
Kunniamaininnat:
Veera Tuominen: Seikkailu Vesijärvellä
Aaro Paasio: Vihreä Lahti 2030
Janina Korte: Rikos joella

7.-9.-luokan sarja:
1. sija Julia Keijupuro: Ja niin aika kului
2. sija Kaisa Hakkarainen: Luonnon taika

16 vuotta täyttäneiden sarja:
1. sija Kaisa Saksa: Rakas Aatos
2. sija Paula Puolakka: Teddy ja ympäristökaupungin yhteisöllinen rakenne
Kunniamaininta: Teresa Rautapää (viisi nimeämätöntä runoa)

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!