Siirry sisältöön

Lasten ja nuorten lukupiirit Instagramissa

Koronapandemia ja vaihtelevat rajoitukset kannustavat meitä kirjastolaisia toteuttamaan palvelujamme uusilla tavoilla. Järjestimme helmikuussa ensimmäisen Instagram-lukupiirin, joka oli suunnattu pikkulapsiperheille. Lukusankarilukupiiriksi kutsuttu tapahtuma sai nimensä Lahden kirjaston toteuttamasta alle kouluikäisten lukudiplomista. Instagram-lukupiirissä luettiin lyhyitä tarinoita ja tehtiin tarinoiden innoittamana hauskoja tehtäviä yhdessä perheen kanssa. Lukusankarilukupiiriin osallistui useita perheitä ja niille toivottiin jatkoa:

”Kaiken kaikkiaan tosi positiivinen kokemus ja mielellämme osallistuttaisiin uudelleenkin”, eräs asiakas kommentoi.

Huhtikuussa Instagram-lukupiirit jatkuvat, kun järjestämme sellaiset myös yläkoulu- ja lukioikäisille sekä 3-4-luokkalaisille vanhempineen. 3-4-luokkalaisten lukupiirissä päästään ratkaisemaan arvoituksia, suunnittelemaan omaa pahista sekä nauttimaan vauhdikkaista tarinoista. 3-4-luokkalaisten lukupiirissä pääasia on kirjoista nauttiminen – lukutaitokin varmasti tarinan ja pienten tehtävien siivellä karttuu. Lukupiiri sopii hyvin myös lapsille, joista lukeminen tuntuu haastavalta.

Nuorten Instagram-lukupiirejä järjestetään peräti kolme. Lukupiireissä on eri teemat ja osallistuja voi valita mihin niistä osallistuu tai osallistua vaikka jokaiseen. Teemoja ovat: perinteisempi kertomakirjallisuus, fantasia ja scifi. Nuorten lukupiirissä ei tehdä tehtäviä eikä ratkaista arvoituksia, siellä keskitytään lukemaan ja keskustelemaan luetuista kirjoista.

Instagram-lukupiireihin osallistuminen vaatii oman Instagram-tilin. Ikärajojen vuoksi toiveena on, että erityisesti 3-4-luokkalaisten lukupiiri olisi lasten ja vanhempien yhteinen juttu. Sekä 3-4-luokkalaisten, että nuorten Instagram-lukupiirit starttaavat 6.4. Lukupiireihin ilmoittaudutaan Lahden kaupunginkirjaston Instagram-tilillä @Lahtikirjasto 22.3. alkaen.

Lisätietoja:
Jenna Salo
kirjastonhoitaja
p. 044 416 4447
Lasten ja nuorten palvelut

Lasten lukupiirin logo, jossa seisoo valkoinen pupu.