Siirry sisältöön

Digiopastukset jatkuvat Lahden kirjastoissa

EtäDigiopastus

Puhelimitse mediaohjaajat voivat auttaa nopeaa ratkaisua vaativissa yksittäisissä asioissa ja samalla tehdä kartoituksen asiakkaan tilanteesta. Opastus toteutetaan yhteydenottopyyntöjen avulla.

Pääkirjastossa:

  • Soita numeroon 044 416 3517 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen: Lehtilukusali.Kirjasto@lahti.fi.
  • Jätä meille yhteydenottopyyntö ja seuraavat tiedot:
    Nimi, puhelinnumero (tai sähköpostiosoite), toivottu soittoaika, tiedot laitteesta, jonka kanssa haasteita on ollut ja lyhyt kuvaus ongelmasta.

Asiakkaaseen otetaan yhteyttä mahdollisimman pian yhteydenoton jälkeen arkisin kello 10-15. Yhteydenottopyynnöt ja yhteystiedot poistetaan heti käsittelyn jälkeen.

Etäopastus tarjoaa mahdollisuuden kysyä kirjaston e-palveluista sekä tietotekniikan ja internetin peruskäytöstä. Pankkiasiointiin ja asiakkaan maksuliikenteeseen liittyvissä asioissa ei voida auttaa. Opastus on kertaluontoinen ja maksimissaan tunnin kestoinen. Ratkaistava kysymys kannattaa miettiä tarkkaan.

Lähikirjastoissa:

Laitepulmissa voit olla yhteyksissä myös omaan lähikirjastoosi. Otathan ensin yhteyttä oman kirjastosi mediaohjaajaan puhelimitse tai sähköpostitse. Lähikirjastojen mediaohjaajien yhteystiedot löydät Asiakaskurssisivulta (avautuu uuteen välilehteen).

Mediapaja

Mikäli asia ei ratkea etäopastuksessa, mediaohjaajat voivat tarjota henkilökohtaista lähiopastusta tai voit tulla käymään Mediapajassa.

Mediapaja järjestetään pääkirjastossa vielä torstaina 26.11. Viikosta 49 alkaen Mediapaja on peruttu toistaiseksi niin kauan kuin koronaviruksen leviämisvaiheen rajoitustoimet ovat käytössä.

Mediapaja järjestetään pääkirjaston aulassa (Laaksokadunpuoleinen sisäänkäynti) 9.9. alkaen keskiviikkoisin klo 13.00 - 15.00 sekä torstaisin klo 15.00 - 17.00. Paikalla on kaksi kirjaston mediaohjaajaa.

Turvaohjeiden vuoksi opastustilassa voi olla vain kaksi opastettavaa kerrallaan ja opastuksen maksimikesto on 15 minuuttia. Vuoronumerolapusta näet oman vastaanottoaikasi, joten voit odottaa rauhassa omaa vuoroasi kirjaston tiloissa.

Toimi näin saapuessasi Mediapajaan:

  • Ota oma laite mukaan. Rajallisen opastusajan takia opastamme vain asiakkaan omalla laitteella ja periaattena on ettei opastaja koske laitteeseen. Opastus edellyttää siis oman laitteen peruskäytön hallintaa.
  • Ota itsellesi vuoronumero, josta löytyy ohjauksen kellonaika. Vuoronumerot ovat jaossa aulassa 30 minuuttia ennen Mediapajan alkua.
  • Mieti etukäteen mahdollisimman tarkkaan, mihin asiaan tarvitset opastusta.
  • Pidä riittävä turvaväli opastustilanteessa.
  • Tule opastukseen vain terveenä! Käytä käsidesiä. Myös maskin käyttö on suositeltavaa.

Vertaisopastus ja asiakaskurssit ovat tauolla vielä syyskauden ajan.

Lisätietoa Lahden kirjastojen asiakaskursseista (avautuu uuteen välilehteen)