Siirry sisältöön

Lastu-kirjastojen toimintaohjeita poikkeusolojen ajalle

Kaikki Lastu-kirjastot ovat suljettuna 18.3. jälkeen toistaiseksi. Omatoimikirjastot ovat myös suljettuna eivätkä kirjastoautot aja reiteillä.

Palautukset

Kirjastojen palautusluukut ovat käytössä sulkuaikana. (Lahdessa palautusluukku on vain pääkirjastolla.) Lainassa olevan aineiston voi jättää niihin mutta lainojen palautuksella ei ole kiire. Lainat voi pitää kotona sulun ajan.

Eräpäivät ja lainojen uusiminen

Lainat voi uusia. Uusimisen voi tehdä verkkokirjastossa, Chat-palvelussa, puhelimitse tai sähköpostilla. Uudeksi eräpäiväksi tulee 4.5. Varattua aineistoa ei voi uusia mutta maksuja ei sulkuajalta kerry.

Jos lainaamaasi aineistoon on varauksia, sitä ei voi uusia. Voit pitää aineiston sulkuajan loppuun tai palauttaa sen palautusluukkuun.

Myöhästymisilmoituksia ei lähetetä asiakkaiden sähköpostiin sulkuaikana.

Maksut

Sulkuaikana erääntyvästä aineistosta ei mene myöhästymismaksuja. Sulkuaikana noutamatta jääneistä varauksista ei synny noutamattoman varauksen maksua.

Varaukset

Varattua aineistoa ei voi noutaa kirjastosta sulun aikana. Saapuneita varauksia säilytetään sulkuajan päättymiseen saakka ja senkin jälkeen vielä 7 vrk.

Lahden pääkirjaston varastoaineistoa voi varata verkkokirjastosta maaliskuun loppuun saakka. Varattu aineisto säilytetään kirjastossa, ja se on noudettavissa sulkuajan päätyttyä.

Chat- ja puhelinpalvelu

Puhelinpalveluajat ovat kirjastokohtaisia. Yhteystiedot ja aikataulut löytyvät kirjastojen omilta sivuilta. Kirjastot tiedottavat poikkeusajan palveluista kuntien verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavillaan. Puhelimessa voi kysyä apua ja opastusta myös e-aineistojen käytöstä.

Verkkokirjaston Chat-palvelu toimii arkipäivisin klo 9-17 välillä.

Kaukolainat

Lahteen jo aikaisemmin tilatut ja sulkuaikana tulevat kaukolainat odottavat kirjastossa sulun loppumista. Sulun loputtua laina-aikaa jatketaan, jos se on mahdollista. Lainat voi hakea sulun päätyttyä.

Kaukolainoja uusitaan sulun aikana, mikäli se on mahdollista. Myöhästymismaksuja sulkuajalta ei peritä.

Sulun aikana tulleet pyynnöt tilataan sulun loputtua.

Artikkelikopioita voidaan tilata Varastokirjastosta suoraan asiakkaan sähköpostiin. Lisätietoja voi kysyä osoitteesta: tietopalvelu.kirjasto(at)lahti.fi

Poikkeusolojen kirjastopalvelut

Poikkeusolojen aikana kannattaa hyödyntää kirjastojen e-aineistoja ja seurata kirjastojen sosiaalisen median kanavia.

Makupalat.fi:n on koottu listat e-kirjakokoelmista, saduista ja kuvakirjoista sekä konserteista ynnä muista menoista. Koko Makupalat.fi on täynnä elämyksiä. Kannattaa tutkia ja tutustua!

Tälle sivustolle kokoamme palveluja ja toimintavinkkejä, joita mm. Lahden kirjastolaiset tuottavat sosiaalisen median kanaville ja muualle verkkoon.

 

Päivitetty 26.3.