Siirry sisältöön

Asiakkaat tyytyväisiä verkkokirjastoon

Finna-verkkokirjastoja koskevaan asiakaskyselyyn vastasi Lastu-verkkokirjastossa 1930 vastaajaa. Kyselyyn vastanneilla oli mahdollisuus osallistua Apple iPad -tabletin arvontaan. Tabletin voitti Iiris Reinikainen, joka käyttää Humanistisen ammattikorkeakoulun Finna-verkkokirjastoa.

Vastaajat ovat hyvin tyytyväisiä Lastu-verkkokirjaston toimintaan ja kokevat sen hyödylliseksi.

Pääosa asiakkaistamme käyttää verkkokirjastoa aineiston uusimiseen ja varaamiseen (68% vastaajista). Materiaalia kiinnostavista aiheista tai tiettyä aineistoa hakee yhteensä 22% vastaajista. Aineistoa käytetään pääasiassa vapaa-aikaan (38%), mutta myös opiskeluun ja harrastuksiin (32%).

78% vastaajista kertoi löytäneensä hakemansa Lastu-verkkokirjastosta, ainoastaan 4% ilmoitti, ettei löytänyt haluamaansa. 18% vastaajista ei etsinyt mitään tiettyä. Yli puolet vastaajista ilmoitti myös löytäneensä samalla jotain muuta kiinnostavaa.

Lisätietoja vastauksista:

Tanja Ojakangas
verkko- ja viestintäkoordinaattori
Lahden kaupunginkirjasto
tanja.ojakangas@lahti.fi