Siirry sisältöön

Lastu-kirjastojen ilme uudistuu

Lastu-kirjastojen yhteinen graafinen ilme otetaan käyttöön vaiheittain kevään ja kesän aikana. Yhteisen ilmeen toivotaan entisestään ilmentävän Päijät-Hämeen kirjastojen yhteistyötä ja asiakkaille tarjottavia yhteisiä palveluita. Uusi Lastu-verkkokirjasto on julkaistu uudella ilmeellä. Jatkossa ilme tulee näkymään kirjastokorteissa, julisteissa, ilmoituksissa jne.

Ilmeen on suunnitellut Osmo Penna (Studio Penna). Penna kertoo Lastu-kirjastojen logon tarinasta seuraavaa:

"Logo tuo viestin seitsemän tuhannen vuoden takaa. Muinaiset päijät-hämäläiset maalasivat Asikkalan Patalahden kallioon kuvan veneseurueestaan.
Emme tiedä mikä heidän matkansa ja tekemisensä tarkoitus on ollut, mutta uutta oppimassa ja kokemassa he joka tapauksessa Päijänteellä olivat.

Kirjastossa on monta matkaa ja tarinaa. Verkosto yhdistää kulttuurin ja tiedon etsijöitä. Netin kautta Lastu-kirjastojen palvelut ovat kaikkien, suurten ja pienten käytössä. Luennot, satutuokiot, elokuvat, kurssit, musiikki jne. Perinteisten kirjojen lisäksi nykyaikainen kirjasto tarjoaa valtavan palveluvalikoiman.

Netti on kuin muinainen Päijänne, se yhdistää meitä Lastu-kirjastojen käyttäjiä, voimme risteillä koko kirjaston alueella ja verkosta voi löytyä tänäänkin monenlaista."